Rusų dronas smogė į amerikietišką šarvuotį „Bradley“ – nesunku nuspėti, kuo tai baigėsi

Rusiškas savižudis dronas „Lancet“ pataikė į ukrainiečių „Bradley“, tačiau pėstininkų kovos mašina nepatyrė didelės žalos ir jos įgula išgyveno, rašo „Defence Blog“.

Rusiškas savižudis dronas „Lancet“ pataikė į ukrainiečių „Bradley“, tačiau pėstininkų kovos mašina nepatyrė didelės žalos ir jos išgyveno, rašo „Defence Blog“.<br>Atvirųjų šaltinių asociatyvinė nuotr.
Rusiškas savižudis dronas „Lancet“ pataikė į ukrainiečių „Bradley“, tačiau pėstininkų kovos mašina nepatyrė didelės žalos ir jos išgyveno, rašo „Defence Blog“.<br>Atvirųjų šaltinių asociatyvinė nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 3, 2024, 9:22 AM

Per mūšį Rusijos bepilotis orlaivis „Lancet“ nusitaikė į Ukrainos kovos mašiną „Bradley“. Tačiau amerikietiškos karinės mašinos reaktyviniai šarvai (BRAT), specialiai sukurti kovoti su tokiomis grėsmėmis kaip didelės sprogstamosios galios prieštankiniai sviediniai (HEAT) ir šarvus praskrodžiantys sviediniai, atlaikė drono smūgį.

Sprogstamieji reaktyviniai šarvai (ERA), dengiantys „Bradley“ korpusą, po kontakto su atskriejančiu dronu „Lancet“ detonavo, veiksmingai neutralizuodami grėsmę ir apsaugodami įgulą.

Toks apsaugos lygis, kuriam neprilygsta įprastinių rusiškų ir ukrainietiškų pėstininkų kovos mašinų apsauga, išryškina pažangias „Bradley“ gynybines galimybes.

Sėkminga „Bradley“ gynyba nuo rusiško bepiločio lėktuvo „Lancet“ rodo, kaip svarbu investuoti į modernias šarvuotės sistemas, siekiant padidinti karių saugumą mūšio lauke, rašo „Defence Blog“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.